In het hart van België ontvouwt Liberty Home Eerstelijnszorginstelling zich als een uniek toevluchtsoord, gespecialiseerd in het omgaan met de complexiteit van Impulse Control Disorder (ICD). Deze stoornis, die wordt gekenmerkt door impulsief gedrag en het onvermogen om impulsen te weerstaan, is vaak verweven met andere geestelijke gezondheidsproblemen. Het niet kunnen weerstaan van een verleiding, een drang, een impuls of een onvermogen om een gedachte te uiten, resulteert in problemen voor mensen met deze aandoening.

Mensen met ICD kunnen verslaafd zijn aan drugs, eetbuien hebben, angstig zijn en depressief. Impulscontrolestoornissen (ICD) omvatten pathologisch gokken, kleptomanie, dwangmatig kopen, pyromanie en agressie. Deze kunnen alleen worden blootgelegd door de therapeutische behandeling, waarbij de wortel van het probleem wordt onderzocht en blootgelegd.


De uitdaging van onmiddellijke bevrediging voor ICD-cliënten bij Liberty Home


De inschrijving bij Liberty Home Primary Care Facility is geen eenvoudige reis voor mensen die op zoek zijn naar onmiddellijke bevrediging. De instelling erkent dat mensen met een impulscontrolestoornis vaak worstelen met het verlangen naar onmiddellijke resultaten. Dit wordt een van de problemen die aangepakt moeten worden in het therapeutische proces. Het is over het algemeen de kern van de stoornissen die naar buiten toe zichtbaar zijn.

Geduld maakt het therapeutische proces in Liberty Home mogelijk

Het therapie- en behandelingsproces bij Liberty Home duurt 2-3 maanden, een tijdsbestek dat ontmoedigend kan lijken voor mensen die gewend zijn aan snelle oplossingen. Het therapeutische proces bij Liberty Home benadrukt de noodzaak van geduld en toewijding. Het is geen snelle oplossing, maar een cruciale investering in duurzaam herstel. Het omvat individuele en groepssessies. Elke cliënt heeft zijn eigen unieke behoeften. Behandelingsprogramma's worden specifiek afgestemd op ieders individuele behoeften.

Enkele risicofactoren van een impulsieve controlestoornis zijn:

  • Man zijn (mannen zijn vatbaarder voor impulscontrolestoornissen dan vrouwen)
  • Genetische aanleg
  • Chronisch drugs- of alcoholgebruik
  • Blootstelling aan trauma, misbruik of verwaarlozing
  • Blootstelling aan geweld of agressie

Liberty Home biedt een integrale benadering van geestelijke gezondheid


Bij de aanpak van ICD, angst en depressie staat impulscontrolestoornis niet op zichzelf. Het gaat vaak gepaard met onderliggende angst en depressie. De impulsieve actie kan leiden tot angst en depressie, waardoor de cyclus zich voortzet. De verslaving of afhankelijkheid kan echter op de voorgrond treden zodra de cliënt arriveert. Liberty Home hanteert een integratieve benadering van geestelijke gezondheid, waarbij de onderlinge samenhang van deze aandoeningen wordt erkend.

Individuen toerusten: Hulpmiddelen om te navigeren door de ruimte tussen stimulus en respons

Therapeutische modellen, waaronder cognitieve gedragstherapie (CGT), zijn naadloos verweven in de programma's om impulscontrole en het bredere spectrum van geestelijke gezondheid aan te pakken. De professionele staf van Liberty Home begrijpt dat nauwkeurige resultaten liggen in de duur van het traject, waarbij de nadruk ligt op het uitrusten van individuen met de middelen om te navigeren door de ruimte tussen stimulus en respons.

De meest prominente vorm van behandeling is cognitieve gedragstherapie (CGT). CGT is effectief bij de behandeling van impulscontrolestoornissen omdat de focus van de behandeling de relatie tussen gedachten en gedrag blootlegt. CGT helpt mensen negatieve gedachten te identificeren en vervolgens veranderingen aan te brengen om mogelijk negatief gedrag te vermijden.

De destructieve cyclus doorbreken:

Stoornissen en impulsiviteit

Mensen met problemen op het gebied van impulscontrole zitten vaak gevangen in een cyclus van impulsieve acties gevolgd door schuld, schaamte en spijt. De programma's van Liberty Home zijn gericht op het ontmantelen van deze destructieve cyclus door impulsief gedrag aan te pakken en zich te verdiepen in de onderliggende stoornissen die bijdragen aan deze uitdagingen. Dit is een krachtige springplank naar genezing en herstel.

Belgisch perspectief op geestelijke gezondheid:

Ondersteuning op maat in Liberty Home.

De rijke cultuur van België biedt een unieke achtergrond voor geestelijke gezondheidszorg. Liberty Home Primary Care Facility creëert een ondersteunende omgeving waar mensen impulscontroleproblemen en het bredere spectrum van geestelijke gezondheidsproblemen binnen hun context kunnen confronteren.

Herstel bevorderen bij Liberty Home in België

Liberty Home Primary Care Facility ontpopt zich als een eersteklas rehabilitatiekliniek, die hoop biedt en mensen door het ingewikkelde web van verslaving, impulscontrolestoornissen, angst en depressie leidt. De gestructureerde en meelevende omgeving van de faciliteit is een bewijs van de toewijding aan geestelijke gezondheidszorg. Hoewel het therapeutische proces misschien niet direct resultaat oplevert, stelt Liberty Home mensen in staat om de controle terug te winnen, angst en depressie te beheersen en een reis te beginnen naar veerkracht en welzijn in het unieke Belgische landschap van geestelijke gezondheidszorg.

Als jij of iemand die je kent worstelt met een psychische aandoening, neem dan contact op met Liberty Home voor een warm welkom van zorg en medeleven. Onze niet-oordelende medewerkers ondersteunen je bij elke stap op je weg naar duurzaam herstel.

Samen overwinnen we.